Sportbúvár felszerelések - Poseidon

Első búvárboltunkat 1995 áprilisában nyitottuk Székesfehérváron. A termékek kiválasztásánál nem a véletlen vezérelt minket, hanem a tapasztalat. Ekkor még bármit választhattunk volna, de mi a legjobbakat akartuk és tettük ezt a Poseidon választásával is. Sokan nem tudják, hogy a Poseidon gyártotta az első egytömlős légzőautomatát. Ez volt a Poseidon Cyklon amin az elmúlt több mint 50 évben csak apróbb változtatásokat végeztek. A másik nagy legenda a Poseidon Jetstream ami szintén évtizedek óta változatlan formában hódít. A Poseidon gyártotta az első szárazruhát, befújó szelepet és karszelepet szárazruhához. Ezekre a ruhákra nem adtak túl sok garanciát, de a búvárok használták őket kb. 30-35 évig ennyi idő alatt nem lyukadt ki nem eresztett tökéletesen működött. Az elmúlt 10-15 év sem telt eseménymentesen. A Poseidonnál lett egy új légzőautomata az Xstream, ami szintén nagyon sikeres ahogyan a többi légzőautomata is. Ennél a típusnál is oldalt van a kilégző membrán, tehát akár fejen állva is adja a levegőt, nem folyik be rajta a víz ahogyan minden más légzőautomatába. Pár éve elkészült az első teljesen automata újralégző készülék (rebreather) a Poseidon MK VI amit akár a sportbúvárok, akár a technikai búvárok is használhatnak.
A Poseidon minden felszerelése csúcsminőségű, legyen szó akár búvárruháról akár uszonyról, maszkról vagy légzőautomatáról. Bár mostanában a technikai búvárok körében egy másik márka hódított, de egyre többen térnek vissza a Poseidon légzőautomatáihoz illetve vannak olyan technikai búvárok, akik csak kipróbáltak mást, de nem váltottak mivel 300 m-en szerintük ez adja a legtöbb levegőt… hiszünk nekik.
Ajánljuk olyan búvároknak, akik igényesek a felszereléseikre és egy életen keresztül szeretnék használni azokat.

Poseidon termékek
katalógus 2013

(Újralégző/Rebreather: MK VI; Légzőautomaták: Cyklon, Jetstream, Xstream; Unisuit Exclusive szárazruha; Nedves búvárruhák; Neopren kesztyűk; Maszkok; Trident gumi uszonyok; Táskák; Szerszámkészlet; Egyéb kiegészítők)

Letölthető dokumentumok:

Poseidon termékek katalógus 2013

poseidon_termekek.pdf (801 kb)

Poseidon légzőautomaták

poseidon_legzoautomatak.pdf (185 kb)

Poseidon árlista

poseidon-arlista.xls

Nautilus Búvárbolt - Búvárfelszerelések - Búvároktatás - Búvártúrák
Copyright © 1995-2024 Diver Kft. | Minden jog fenntartva.
A weboldalon található összes anyag (kép és szöveg)
szerzői jogvédelem alatt áll. Ezeknek az anyagoknak
vagy azok részeinek a felhasználásához
a Diver Kft. előzetes írásos engedélye szükséges.